top of page

Uw plat dak in een ecologisch en klimaatvriendelijk jasje?

Bijgewerkt op: 17 okt. 2021

Groen daken zijn aan een enorme opmars bezig, ze bieden niet alleen voordeel op stedenbouwkundig vlak maar er zijn ook tal van ecologische en bouwtechnische voordelen aan verbonden! Lees hier alle voordelen van onze groen daken!Bescherming


Vanwege de groene bedekking op uw bestaande EPDM of ROOFING wordt uw dak beschermt tegen directe UV-stralen, hitte, koude en inslag van hagelstenen.


Dit zorgt ervoor dat de levensduur van uw dak exponentieel verlengd wordt.

Waterberging

We kunnen het hemelwater vasthouden waardoor er geleidelijk water vrij komt. Op deze manier belasten we de riolen en de leidingen veel minder en gaat er een stuk minder hemelwater verloren.


Stofbinding


U draagt bij de plaatsing van uw groen dak ook sterk bij aan het microklimaat, het groen op uw dak zorgt voor een natuurlijke filter van de lucht. Op deze manier bouwt u mee aan betere toekomst. Daarnaast creëert u een nieuwe levensruimte voor niet schadelijke planten en dieren.


Geluidsisolatie & Thermische isolatie

De aangebrachte natuur op uw dak zorgt voor een betere demping van de geluidstrillingen. Dit is ook 1 van de redenen waarom dit in grootsteden zoveel toegepast wordt. Ook op vlak van thermische isolatie zijn de groen daken een gigantische meerwaarde. De kosten van uw verwarming en airco dalen aanzienlijk!

Kortom een groen dak biedt tal van voordelen en zal hoogstwaarschijnlijk ook met de tijd verplicht gaan worden op platte daken. Vraag gerust info aan bij onze experts of vraag hieronder een gratis offerte aan.78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page