top of page

Dakgoot in zink, kunststof, koper of EPDM: de voordelen op een rij.


Dakgoten komen in tal van vormen en maten, maar ook in verschillende materialen. We brengen de voordelen van de gebruikte materialen voor u in kaart. Op die manier kunnen we u bijstaan bij uw keuze en kan u een vlotte beslissing maken bij de renovatie van uw goten.
 

De hanggoot


De meest courante goot in Vlaanderen is zonder twijfel de hanggoot. De hanggoot is zichtbaar in tegenstelling tot de bakgoot. De gebruikte materialen hebben dan ook een esthetische waarde. Hiervoor gebruiken we doorgaans ZINK, PVC of KOPER.

Naast de keuze van de materialen heeft u ook verschillende opties bij het kiezen van de vorm van uw goot. Zo bestaan er de eerder vierkante goten maar ook halfronde goten en siergoten.

Siergoten komen met verschillende prints en zijn net als alle andere hanggoten maatwerk. Ze worden op maat voor u verwerkt en zijn steeds uniek.


De vorm van uw goot heeft weinig of geen invloed op de duurzaamheid. Bijgevolg raden we dan ook aan om hier vanuit een esthetisch perspectief uw keuze te maken.


De Bakgoot


De gebruikte materialen in uw bakgoot zijn minder van esthetisch belang. De goot zit volledig ingewerkt in een houten constructie en bestaat bijna altijd uit zink. De bak kan worden afgewerkt in tal van materialen. (Bijvoorbeeld ROCKPANEL, CEDERAL, TEKTIVA, PVC of verschillende soorten hardhout). Bij het renoveren van een bestaande goot kunnen we ook EPDM plaatsen in uw zinken bakgoot.


Het verschil tussen een hanggoot en een bakgoot is dan ook meteen duidelijk. Bij de hanggoot is het gebruikte materiaal van de goot van esthetisch belang. Bij de bakgoot ligt de esthetische waarde bij de buitenbekleding.

De binnenbekleding heeft bij beide oplossingen dezelfde waarde met name de duurzaamheid.De gebruikte materialen


Zink


Zink wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor het plaatsen van uw goten. Laat ons even de voordelen bekijken;

  1. De duurzaamheid van onze zinken goten zijn een enorm voordeel. Indien ze correct geplaatst worden gaan ze gemiddeld zo'n 40 jaar mee.

  2. De herstellingen. Niet alleen duurt een herstelling aan zink niet lang, maar is een herstelling aan zink ook heel goedkoop.

  3. Vrije keuze in vormen. Er zijn heel wat keuzes beschikbaar voor de klant aangaande de vorm of sierelementen van uw zinken goot.


Koper


Koper wordt net als zink al een hele lange tijd gebruikt voor goten, de voordelen zijn dan ook wat gelijkaardig.

  1. De duurzaamheid van uw koper is in vergelijking met zink nog een stuk groter. Indien ze correct geplaatst worden geniet u van een product die levenslang zou moeten meegaan.

  2. De prachtige kleur die veel mooier combineert en contrasteert met verschillende materialen dan gelijk welke andere keuze. Niet alleen is de koper op zich heel mooi, ook treedt er na verloop van tijd een prachtige groene patina op.

  3. Net als bij de zink is er een vrij grote keuze in vormen.


Kunststof of PVC


Kunststof of PVC goten komen het minste voor bij woningen. Dit vanwege de lagere duurzaamheid en het minder mooi ogende product.


  1. Goedkope toepassing, indien u op zoek bent naar een budget vriendelijke oplossing voor uw goten is PVC uw product, het prijsverschil met zink en koper is zeer groot.

  2. Indien er iets breekt kan u de goot goedkoop vervangen.

  3. Er zijn standaard verschillende kleuren beschikbaar.Meer info omtrent het renoveren van uw hanggoten of bakgoten? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren op +32493/47 47 73 of vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan. Bij Vannec dakwerken kunnen onze experts ook solderen voor herstellingen aan uw goot!
230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page