top of page

De 10 voordelen van een EPDM dak.

Een plat dak kan afgewerkt worden met verschillende bovenlagen, echter is er op dit moment maar één die er echt uit springt zowel in prijs-kwaliteit als de duurzaamheid, EPDM! We zetten de 10 belangrijkste voordelen even op een rij.


  1. Duurzaamheid. EPDM is op dit moment het product met de hoogste levensverwachting bij de platte daken. Men geeft dan ook een productgarantie van maar liefst 50 jaar!

  2. Vuur- en waterbestendig. Onze EPDM is niet alleen waterdicht, het heeft ook vuurbestendigheidscertificaten.

  3. Veilige plaatsing. In tegenstelling met roofing gebruiken we bij EPDM daken geen open vlam. Er is dus geen kans op brand of schade binnen. Indien u op dit moment beschikt over een dak in roofing kan de EPDM er zonder afbraak bovenop geplaatst worden.

  4. Klaar voor de toekomst. Een EPDM dak is een perfecte basis voor bijvoorbeeld een terras. Indien u dus nog plannen heeft om later een terras te bouwen, dient u uw dak niet meer aan te passen.

  5. Klimaatvriendelijk. De EPDM gaat niet alleen lang mee, het is ook volledig recycleerbaar en kan dus over 50 jaar opnieuw ingezet worden voor andere toepassingen.

  6. Groendaken. EPDM is een wortelvaste & waterbestendige dakbedekking. Dit maakt van EPDM de ideale onderlaag om later een groen dak op te voorzien.

  7. Elasticiteit. De EPDM die we gebruiken heeft een rekbaarheid van maar liefst 400%, dat zorgt ervoor dat bij het krimpen of uitzetten kans op scheuren onbestaande is.

  8. Talloze toepassingen. Naast de standaard plat dak toepassing kan EPDM ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld bekledingen van binnengoten, vijvers,...

  9. Budgetvriendelijk. De prijzen van de EPDM en roofing liggen dicht bij elkaar. Echter heeft EPDM zo veel meer voordelen voor quasi dezelfde prijs, dat EPDM bijna altijd de beste keuze is.

  10. Beperkt aantal naden. Bij het plaatsen van EPDM gaan we steeds kijken om zo weinig mogelijk naden achter te laten. Dit garandeert dan opnieuw de waterdichtheid.

Meer info omtrent het renoveren van uw plat dak of bakgoten in EPDM? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren op +32493/47 47 73 of vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan.145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page