top of page

De 4 soorten dakbedekking voor uw hellend dak.

Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar voor uw hellend dak. Welke soort dakbedekkingen zijn er, wat plaats je wanneer en wat zijn de voordelen? Wij zetten het voor u even op een rij.


  1. Keramische of betonnen dakpannen: De dakpan uit welk materiaal dan ook is meteen de meest gekozen dakbedekking in België. Pannen kunnen ingezet worden in zowat iedere situatie zowel in nieuwbouw als renovatie. Zowel industrieel als particulier. De 2 grootste voordelen van de dakpannen zijn meteen duidelijk. De eerst is het grote aanbod; er zijn vele kleuren, vormen en maten beschikbaar. Door dit grote aanbod is er ook voor ieder budget wat te vinden. De tweede is de levensduur, pannen gaan makkelijk 60 jaar mee!

  2. Natuurleien of kunstleien: Leien komen meteen na dakpannen in het rijtje van meest gekozen dakbedekkingen. Leien bewijzen al eeuwenlang hun diensten en worden de dag van vandaag vooral gekozen in het luxesegment. Net zoals pannen kunnen leien ingezet worden zowel bij een nieuwbouw als een renovatie. De voordelen van leien lopen gelijk met die van de pannen; veel keuze en een nog langere levensduur!

  3. Riet: Rieten daken worden in België niet zoveel gekozen, echter zit de markt wel in een lift. Meer en meer mensen kiezen voor riet ondanks de prijs van riet, die een stuk hoger ligt dan de traditionele dakbedekking. Rieten daken worden zoals leien vooral ingezet voor het luxesegment. Het biedt een grote charme bij landelijke woningen. We zien dat rieten daken ook gebruikt worden voor zowel nieuwbouw als renovatie. Echter komt het meer voor dat men gaat renoveren naar riet. Riet beschermt uw dak van de UV stralen en biedt een eerste isolerende laag.

  4. Metalen daken: Wie denkt aan een dak uit metaal denkt meteen aan IDE - panelen. IDE panelen komen in vele kleuren, met isolatie of zonder en kunnen zelfs geleverd worden met een dakpan motief. Maar dit zijn de enige "metalen daken" die er beschikbaar zijn. Er zijn ook nog varianten uit bijvoorbeeld zink of koper in staande naad. Vanwege het lagere gewicht van deze oplossingen heeft u ook een minder zware constructie nodig. Zo kunnen metalen daken op uw tuinhuis, stal of magazijn geplaatst worden maar evengoed op uw woning.


Meer info omtrent het renoveren van uw hellend dak? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren op +32493/47 47 73 of vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan.


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page