top of page

De 9 voordelen van een sarkingdak


 


Het isoleren van uw woning is een belangrijke stap tijdens het bouwen of renoveren.

Het heeft niet alleen een directe impact op uw comfort en energiefactuur maar ook op het klimaat.

Door het renoveren en isoleren van bestaande woningen komen we steeds dichter bij de klimaatdoelen en werken we aan minder verspilling van energie en warmte.


Hoe gaan we isoleren?


Bij Vannec Dakwerken bieden we verschillende mogelijkheden van isoleren aan;

 • Isoleren van binnenuit met glaswol, houtwol en purschuim (hiervoor gebruiken we merken als KNAUF, ISOVER,...)


 • Isoleren van buitenaf met vaste platen in tand & groef (hiervoor gebruiken we steevast RECTICEL POWERROOF). Dit principe staat bekend als een sarkingdak.


Wanneer kiest u voor een sarkingdak?


Als dakexperts bieden we altijd aan wat in uw geval het meeste voordelen kan bieden. Bij de opmeting is het voor ons meteen duidelijk wanneer we een sarkingformule kunnen aanbieden. Dit gebeurt in volgende situaties;

 • U heeft sowieso nood aan een nieuw dak omdat u geen onderdak heeft of uw onderdak bestaat uit asbest. In deze situaties bieden we altijd een sarkingdak aan gelet op het feit dat uw dakpannen reeds afgehaald moeten worden.

 • U heeft een afgewerkte binnenzijde of ruimtes onder het dak. Op deze manier beschermen we uw binnenruimtes en kunnen we gaan isoleren zonder schade toe te brengen aan uw gyproc of andere afwerkingen.

 • Een afgesloten ruimte zoals niet toegankelijke zolders zijn makkelijker te isoleren van aan de buitenzijde. Een opening maken in uw vloerplaat of roostering is bijgevolg een slim vermeden koude brug.
De 9 voordelen van een sarkingdak op een rij!


 1. Het eerste en meteen heel belangrijk voordeel is het opbouwsysteem. We plaatsen de tand & groef platen - die als een puzzel in 1 schuiven - op uw dak aan de buitenzijde. Hiermee zijn er verder geen openingen beschikbaar voor vocht of koude lucht. Koude bruggen zijn dus uitgesloten.

 2. Geen verlies van ruimte aan de binnenzijde. In vele gevallen verliest men een pak ruimte aan de binnenzijde van het dak door het isoleren, dit is niet te vermijden gelet op de diktes die moeten geplaatst worden vanwege de vereiste Rd waardes. De enige manier om dit op te lossen is een sarkingdak.

 3. De authenticiteit van de ruimtes kan behouden worden. U kent het wel de mooie balken op zolder die een warm gevoel met zich meebrengen. Jammer natuurlijk indien we dit moeten verstoppen achter uw isolatie. De sarkingformule biedt u dan ook de mogelijkheden om de charme van uw woning te behouden.

 4. Efficiënt & overzichtelijk isoleren. Bij het plaatsen van wol tussen de balken belemmerd u het zicht op alles wat met uw dakconstructies te maken heeft. Door de sarkingformule halen we alles tot op de constructie van uw dak en komen gebreken meteen naar boven.

 5. Thermische & akoestische voordelen. Niet alleen verzekeren we hiermee een optimaal isolerend effect wat uw huis mooi warm houdt in de winter en wat frisser in de zomer, Ook akoestisch biedt een sarkingformule een geluidswerend effect.

 6. De energiefactuur. In ons huidige klimaat mogen we ook de energiefactuur niet vergeten, isoleren is een echte investering geworden net zoals zonnepanelen!

 7. Tal van premies. Isoleren met een sarkingformule komt in aanmerking voor tal van premies. Zo is er de Fluvius isolatiepremie, de overkoepelende isolatiepremie, de labelpremie, de Vlaamse renovatiepremie en de asbestpremie. Wij bij Vannec Dakwerken regelen alles voor u aangaande premies.

 8. De levensduur van uw constructie. Door het plaatsen van de isolatieplaten aan de buitenkant van uw constructie wordt er een zelfdragend systeem gecreëerd die de levensduur van uw balken zal verlengen en ondersteunen. Niet alleen zijn ze beschermt tegen extreem weer, maar ook tegen insecten en ongedierte.

 9. De ALU cachering. Dit is altijd aanwezig op de door ons gebruikte sarking isolatie. Indien er vocht dit punt zou bereiken wordt het meteen afgevoerd naar de goot


Meer info omtrent sarkingdaken? Bel ons op +32493/47 47 73 of vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan!

300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page