top of page

Waarom een groen dak? 5 voordelen 2022

Een groen dak is enorm populair, niet alleen vanwege de esthetische voordelen of de premies. Er zijn ook al tal van andere voordelen. We sommen er 5 op.  1. Levensduur van uw dak Vanwege de groene bedekking op uw bestaande EPDM of ROOFING wordt uw dak beschermt tegen directe UV-stralen, hitte, koude en inslag van hagelstenen. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van uw dak exponentieel verlengd wordt.

  2. Wateroverlast We kunnen het hemelwater vasthouden waardoor er geleidelijk water vrij komt. Op deze manier belasten we de riolen en de leidingen veel minder en gaat er een stuk minder hemelwater verloren. Ook gebeurt meteen een eerst filtratie van uw water meteen op het dak.

  3. Stofbinding & biodiversiteit U draagt bij de plaatsing van uw groen dak ook sterk bij aan het microklimaat, het groen op uw dak zorgt voor een natuurlijke filter van de lucht. Op deze manier bouwt u mee aan betere toekomst. Daarnaast creëert u een nieuwe levensruimte voor niet schadelijke planten en dieren waaronder bijen.

  4. Isolerende waardes De aangebrachte natuur op uw dak zorgt voor een betere demping van de geluidstrillingen. Dit is ook 1 van de redenen waarom dit in grootsteden zoveel toegepast wordt. Ook op vlak van thermische isolatie zijn de groen daken een gigantische meerwaarde. De kosten van uw verwarming en airco dalen aanzienlijk!

  5. Maatschappelijke voordelen Door het plaatsen van de plantjes verdampt het hemelwater tot 2,5 keer zo snel dan op uw traditionele platte dak. Hiermee kunnen we temperatuur van de stad verlagen en levenskwaliteit in de centrumsteden verbeteren.


Kortom een groen dak biedt tal van voordelen en zal hoogstwaarschijnlijk ook met de tijd verplicht gaan worden op platte daken.. Vraag gerust info aan bij onze experts of vraag hieronder een gratis offerte aan.66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page